U18 MM 2021

U18 MM-ennakko: Yhdysvallat lähtee kirkastamaan viime kisojen pronssia nuorella ja lahjakkaalla joukkueella

On helppo katsoa Yhdysvaltojen tämänvuotista kokoonpanoa ja olla hieman pettynyt pelaajatarjontaan, erityisesti verraten sitä vuoden 2019 joukkueeseen, jossa pelasivat muun muassa Jack HughesCole CaufieldMatt BoldyCameron York ja Alex Turcotte. Ei kuitenkaan kannata aliarvioida tämänvuotista ryhmää, jossa on runsaasti lahjakkuutta ja useita pelaajia, jotka varataan ensi kesän varaustilaisuuden ensimmäisillä kierroksilla.

Joukkuetta on myös motivoimassa viime kisojen karvas tappio välierässä Venäjää vastaan, joka ei ole unohtumassa vielä ihan hetkeen. 

Chaz LuciusAndre GasseauLuke Hughes ja Jake Martin joutuivat kaikki jäämään pois turnauksesta erinäisten syiden vuoksi.


Hyökkääjät:

Logan Cooley, H, USNTDP U18 - USDP

Cooley on varauskelpoinen vasta kesällä 2022, mutta se ei ole estänyt häntä pelaamasta varsin erinomaisesti sen jälkeen, kun hänet nostettiin Yhdysvaltojen kehitysohjelman U18-joukkueen matkaan; toistaiseksi 12 otteluun on kertynyt kymmenen tehopistettä. Cooley on hyvä kahden suunnan hyökkääjä, vahva aloittaja ja tulee tunnetusta kiekkoperheestä hänen isoveljien pelatessa NCAA:ssa ja NAHL:ssä. Cooley on sitoutunut pelaamaan Notre Damen yliopistossa.

Jack Devine, H, USNTDP U18 - USDP  

Cooleyn tavoin Devine on varauskelpoinen vasta ensi vuonna. Pienehkönä sentterinä hän on liukas luistelija, jolla on erinomaiset hyökkäysalueen vaistot, jotka tekevät hänestä hyvän pelintekijän. Devine pelaa ensi kaudella Denverin yliopistossa ja on hyvin todennäköinen ensimmäisten kierrosten varaus kesällä 2022.

Dylan Duke, H, USNTDP U18 - USDP

Duke on tämän vuoden kehitysohjelman parhaita maalintekijöitä ja löytää hyvin hiljaiset alueet maalin lähettyviltä, tehden itsestään pelattavan ja latoen näin helppoja täysosumia. Hän on myös todella vahva karvaaja, jota vastaan vastustajan puolustajilla on aina vaikeuksia. Duke tulee olemaan ensimmäisten kierrosten varaus tänä kesänä, jonka jälkeen hän suuntaa Michiganin yliopistoon.

Charlie Stramel, H, USNTDP U18 - USDP

Stramel on varauskelpoinen vasta kesällä 2023 ja on vuorotellut kehitysohjelman U17 ja U18-joukkueiden välillä tällä kaudella. Vaikkei hän todennäköisesti pelaa juurikaan tässä turnauksessa ikänsä vuoksi, Stramel on väläytellyt todella korkeatasoista peliälyä ja syöttötaitoa, jotka tekevät hänestä merkittävän palasen ensi vuoden kisajoukkueessa. Hän ei ole vielä sitoutunut mihinkään yliopistoon.

Liam Gilmartin, H, USNTDP U18 - USDP

Gilmartin on pelannut tällä kaudella enemmän tukiroolissa, mutta suoriutunut kyseisestä tehtävästä varsin hyvin. Pitkä ja vanttera laituri on varustettu pehmeillä käsillä, joita hän tykkää käyttää yhdellä yhtä vastaan -tilanteissa. Hän on myös käypä syöttelijä, joka saa liikutettua kiekon keskustaan ketjukavereilleen. Vaikkei hän ole kaikista sulavin luistelija, Gilmartinilla on paljon aikaa hioa tekniikkaansa Providencen yliopistossa, jonne hän suuntaa ensi kaudeksi.

Jack Hughes, H, USNTDP U18 - USDP

Luit oikein: Yhdysvaltojen kehitysohjelmassa pelaa jälleen yksi Jack Hughes, joka vuoden 2019 ykkösvarauksen tapaan on varsin kyvykäs jääkiekkoilija. Tämä Hughes ei ole varauskelpoinen ennen kesää 2022, mutta on vakuuttanut otteillaan jo tällä kaudella. Tekemällä 32 pistettä 34 otteluun ja tehotilaston ollessa 20 pykälää plussan puolella, Hughes on osoittanut olevansa yksi kehitysohjelman monipuolisimmista hyökkääjistä. Hän siirtyy ensi kaudeksi Northeasternin yliopistoon.

Isaac Howard, H, USNTDP U17 - USDP

Kuten moni muu tässä joukkueessa, Howard on varausikäinen vasta vuonna 2022. Hän on hyökkäyspelillinen dynamo, joka iski 34 otteluun 54 tehopistettä pelatessaan kehitysohjelman U17-joukkueen mukana. Hän on luonnollinen maalintekijä, joka liikkuu tehokkaasti kiekottomana ja löytää tapoja päästä ykkössektorille. Hän on hämäävä laukoja, joka vaihtaa salakavalasti kulmaa ennen laukausta. Hän on sitoutunut Minnesota-Duluthin yliopistoon, mutta viettänee kehitysohjelman mukana vielä ensi kauden. 

Justin Janicke, H, USNTDP U18 - USDP

Janicke pelaa illasta toiseen korkean intensiteetin jääkiekkoa sekä kiekollisena että kiekottomana. Hän on sinnikäs karvaaja ja pelaa fyysisesti laitojen läheisyydessä. Janicken suorat hyökkäykset ovat monipuolisia ja käyttää erinomaista luisteluaan pitääkseen puolustajat varpaillaan. Hän tulee todennäköisesti olemaan keski- tai myöhäiskierrosten varaus tänä kesänä, jonka jälkeen hän suuntaa syksyllä Notre Damin yliopistoon.

Rutger McGroarty, H, USNTDP U17 - USDP

McGroarty on jälleen yksi pelaaja, joka on varattavissa vasta kesällä 2022. Hän on ollut U17-joukkueen vahvimpia hyökkääjiä tehden 34 otteluun 35 tehopistettä. Hän loistaa hyökkäysalueella fantastisten maalin- ja pelintekotaitojensa ansiosta. Hän on myös juonikas kiekonkäsittelijä, ja tulee olemaan korkea varaus vuoden päästä, mikäli hän kehittyy luistelijana. Hän on sitoutunut pelaamaan Notre Damen yliopistossa.

Sasha Pastujov, H, USNTDP U18 - USDP

Pastujov on yksi eniten mielipiteitä jakavista varausikäisistä pelaajista EP Rinksiden pelaajatarkkailijoiden keskuudessa. Itse lukeudun hänen kannattajiinsa ja näen hänen pelaamisessaan paljon hyviä asioita. All-American Prospects Gamen arvokkaimpana pelaajana palkittu Pastujov on fantastinen syöttelijä ja kiekonkäsittelijä, joka luo jatkuvasti maalipaikkoja itselleen ja ketjukavereilleen. Vaikkei hän ole erityisen hyvä suoraluistelija ja hänen puolustuspelaamisessaan on kehitettävää, Pastujovin hyökkäyspelaamista ei voi sivuuttaa. Hänkin on sitoutunut pelaamaan Notre Damen yliopistossa.

Red Savage, H, USNTDP U18 - USDP

Savagella on varausluokkansa siisteimmän nimen lisäksi kenties tämän joukkueen korkein työmoraali. Hän on ongelma vastustajilleen niin karvaajana kuin alivoimapelaajana. Hänellä on myös hioutuneet hyökkäystaidot, joita hän käyttää päihittääkseen puolustajia hienoilla harhautuksilla tai pudottamalla olkapään kulmauksissa. Jää nähtäväksi, onko hänen taitotasonsa tarpeeksi korkea pelatakseen NHL:ssä, mutta hän tulee joka tapauksessa olemaan hyödyllinen palanen tätä joukkuetta. Hän on sitoutunut Ohion Miamin yliopistoon.

Ryan St. Louis, H, USNTDP U18 - USDP

Hall of Fame -laituri Martin St. Louisin poika Ryan tulee olemaan hyödyllinen tukipelaaja tässä joukkueessa. Hän ei ole erityisen aktiivinen kiekottomana, mutta joskus väläyttelee hyökkäyspäässä. Kiekollisena St. Louisilla on hieman vaikeuksia päätöksenteon kanssa, mikä johtaa hänet usein vaikeisiin tilanteisiin. Hän jatkaa kehitystään Northeasternin yliopistossa ensi kaudella.

Puolustajat:

Sean Behrens, P, USNTDP U18 - USDP

Luke Hughesin ollessa sivussa jalkaleikkauksen jäljiltä, Yhdysvaltojen ykköspuolustajan vastuu kaatuu Behrensin harteille. Hän on kahden suunnan puolustaja, jolla on hyvät puolustamisen rutiinit. Kiekollisena hän löytää pelaajia vakuuttavalla syöttötaidollaan ja pystyy liikuttamaan kiekkoa tehokkaasti ylöspäin alimpana pelaajana. Behrens tulee olemaan ensimmäisten kierrosten varaus tänä kesänä ja hän siirtyy Denverin yliopistoon ensi syksynä.

Ty Gallagher, P, USNTDP U18 - USDP

Gallagher on ollut tasainen suorittaja kehitysohjelman takalinjoilla tällä kaudella, puolustaen kohtuullisen hyvin suoria hyökkäyksiä ja pystyen myös liikuttamaan kiekkoa itse. Hän ei ole erityisen taitava luistelija tai kiekonkäsittelijä, mutta hyödyntää hänellä olevia taitoja hyvin ja tekee yksinkertaisen ratkaisun, kun siihen on mahdollisuus. Gallagheria ei välttämättä varata tulevana kesänä, vaan hän joutuu todistamaan tasonsa Notre Damen yliopistossa ensi kaudella.

Aidan Hreschuk, P, USNTDP U18 - USDP

Hreschuk on ollut kehitysohjelmalle tällä kaudella arvokas kahden ensimmäisen parin pakki, joka puolustaa korkealla tasolla katkoen suorat hyökkäykset jo ennen kuin ne etenevät Yhdysvaltojen alueelle. Hän pelaa fyysisesti, muttei kuitenkaan yliaggressiivisesti ja tulee olemaan tärkeä osa tätä joukkuetta. Hänen pitää kehittää päätöksentekokykyään paineen alaisena sekä hyökkäysalueen pelaamistaan, joita hän siirtyy hiomaan ensi kaudella Bostonin yliopistoon.

Lane Hutson, P, USNTDP U18 - USDP

Vain 168-senttinen Hutson on täynnä taitoa. Hän on fantastinen luistelija, joka pystyy tilanteen vaatiessa laittamaan ylimääräisen vaihteen silmään. Hän näkee pelin hyökkäysalueella korkealla tasolla ja antaa luotettavasti ensimmäisen syötön omissa. Hutson myös pelaa aktiivista kiekkoa hyökkäysalueella, aktivoituen usein siniviivalta. Hän on varauskelpoinen vasta kesällä 2022 ja sitoutunut Boston yliopistoon.

Ty Murchison, P, USNTDP U18 - USDP

Murchison on lahjakas puolustaja, joka näkee kentän hyvin ja tekee hyviä päätöksiä syöttöjensä kanssa, mutta hänen suorituksensa epäonnistuvat liian usein. Hän väläyttelee, mutta hänen täytyy kehittää tasaisuuttaan, jotta hän olisi varma NHL-varaus. Murchison on sitoutunut pelaamaan Arizona Staten yliopistossa.

Roman Schmidt, P, USNTDP U18 - USDP

Ulottuvana ja kohtuullisen hyvin liikkuvana puolustajana Schmidt on toinen mielipiteitä jakava pelaaja EP Rinksiden kykyjenetsijöiden keskuudessa. Hän pelaa passiivista ja hidasta jääkiekkoa, joka ei tule toimimaan NHL-tasolla ilman selkeitä parannuksia. Hän saa mahdollisuuden kehittää peliään Bostonin yliopistossa, jonne hän siirtyy usean muuan tämän joukkueen pelaajan ohella.

Ethan Straky, P, USNTDP U18 - USDP

Straky on villi kortti, jolle kiekonkäsittely ei ole kovin luontevaa ja jonka puolustusalueen rutiinit ovat kyseenalaiset, erityisesti hänen puolustaessaan suoria hyökkäyksiä. Straky tulee todennäköisesti seilaamaan pelaavan kokoonpanon ja katsomon välimaastossa tässä turnauksessa, mutta hän tulee pelaamaan paljon Notre Damen yliopistossa lähitulevaisuudessa.

Maalivahdit:

Braden Holt, MV, Everett Silvertips - WHL

Holt on atleettinen 188-senttinen maalivahti, jonka tilastorivi WHL:stä tältä kaudelta on kaunista luettavaa. Montanassa syntyneen Holtin torjuntaprosentti kahdeksassa ottelussa on 92,6 ja hänen päästettyjen maalien keskiarvo ainoastaan 1,26; melko vakuuttavaa suorittamista 2003-syntyneeltä veräjänvahdilta.

Gibson Homer, MV, USNTDP U18 - USDP

Jättiläismäinen Homer on 196-senttinen maalivahti, joka on varauskelpoinen vasta kesällä 2022. Kehitysohjelman "aloittavana" maalivahtina Homerin tilastot tältä kaudelta ovat melko keskinkertaiset. Hän on Savagen tavoin sitoutunut Ohion Miamin yliopistoon.

Kaidan Mbereko, MV, USNTDP U18 - USDP

Little Caesars AAA -organisaation tuotteena Mbereko pääsi pelaamaan kohtuullisen määrän otteluita siitä huolimatta, että hän oli kehitysohjelman kakkosvahti. Hänen torjuntaprosenttinsa 18 ottelussa oli 87,3. Mbereko tulee todennäköisesti olemaan kolmosvahti tässä joukkueessa, mutta saattaa saada näytönpaikan loukkaantumistilanteessa. Mbereko ei ole vielä sitoutunut mihinkään kouluun.

Alkuperäisen artikkelin voit lukea tästä.

Tämä artikkeli kertoo:
U18 MM 2021 U.S. National U18 Team USA U18 USA U18 (all) WJC-18
Scoring Leaders