NHL Draft 2022

Joakim Kemell on lupaavimpia suomalaisia maalintekijöitä viimeisen vuosikymmenen ajalta – "Hänessä on pelaajana tiettyä x-factoria"

Vaikka Joakim Kemell nousi vasta viime kauden myötä suuremman yleisön tietoisuuteen, juniorikiekkoa tarkemmin seuraavat olivat tienneet hänestä jo pitkään.

Kuten lähes kaikki huippulupaukset, hän pelasi aina useita vuosia oman ikäisiään vanhempien kanssa ja vastaan, murtautuen kaudeksi 2017–2018 JYPin U16-joukkueeseen ainoastaan 13-vuotiaana. Kaksi vuotta myöhemmin hän oli lähes piste per peli -pelaaja U18 SM-sarjassa ja 2004-syntyneiden ensimmäisen maajoukkueen kantava voima hyökkäyssuuntaan. 

Kaudella 2020–2021 Kemell oli JYPin keskinkertaisen U20-joukkueen tehokkain pelaaja selvällä marginaalilla ja samalla yksi joukkueen nuorimmista yksilöistä. Saman kauden keväällä hänet valittiin ainoana alaikäisenä hyökkääjänä mukaan Suomen U18-kisajoukkueeseen, josta hänelle löytyi heti varsin kohtuu

Access this article with EP Premium

Go Premium to access this article

Register your Premium-membership at eliteprospects.com to get access to this article and more quality, in-depth coverage at EP Rinkside

Tämä artikkeli kertoo:
Liiga NHL Draft 2022 NHL Finland U18 Finland U18 (all) JYP Liiga NHL Joakim Kemell
Scoring Leaders